11 Şubat 2009 Çarşamba

Kuzey Amerika

23 Mayis 2009 NY Türk Gününde yürüyüşe hazırlık 55.Sokak'ta



Özbey Yigit'in TürkBirDev olarak ilk yürüyüşü




Tukesov ailesinin genç üyesi Meder ülkesi Kırgızistan

bayrağını taşımakta ısrarlı




Berna hanim KKTC bayrağını taşıyacak olmanın coşkusuyla dolu


Arif yol boyunca okuyacağı şiir için ses sistemini ayarlıyor



Nihayet sıra bizde


Haydi gençler! Emin adimlarla ileri..



Milletvekilleri ve TADF yetkilileri






Emin Altug TürkBirDev bayrağı ile en önde












TürkBirDev beşikten 70'şe bizim davamız"Bizim için"


23 Mayis '09 NY Turk Gunu etkinliginden notlar

Merhaba,

Sitki bey'i asagida yazili muhtesem yaklasimindan dolayi tebrik ederim. Osman bey'i bey yapan, Mehmet'i Fatih kilan, Ulubatli'yi olumsuzlestiren iste bu yaklasimdir. Safsata ve komplo kuramlarinin yarattigi varsayimlari gercek olarak gorup bodrum katindan disari adimini atamayan bir insan kendini korkularin kolesi yapmis olur, hayati yasayamaz. Biz bu olamayiz.

Biz ust katlardan inip, 23 Mayis 2009 da TurkBirDev olarak NY caddelerinde, istek ve arzularimiz gizli kalsin uyarilarinin aksine dunya'ya avaz avaz bagirdik; biz burdayiz, TurkBirDev'iz dedik. Sokaklarin her iki tarafina dizilmis yorgun ve durgun gozlerle geciti seyreden binlerce Turk'e, protokolda oturan milletvekillerimize ve yetkililere seslendik;

Ey Turk!
Kaldir Basini ufka bak;
Dev bir gunes doguyor!
Ellerin arka bahcelerinde,
Kucuk oyunlarla oyalanmayi birak!
Bin yillik sevda bu;
Ac kucagini, seni bekliyor!

En onde TurkBirDev sancagi vardi. Arkasinda Emin bey TurkBirDev bayragi ile yuruyordu. TBD bayraginin solunda ve saginda uc adim geri ve uc adim kenara acilarak bir > (ok) olusturan 7 devlet + beyaz bayrak yer aliyordu. TBD bayraklarini takip eden gecit toren TIR'i icine yerlestirilmis ses sisteminden Fetih Marsi caldi yol boyunca. Fetih Marsinin muzik kisimlarinda (basinda, ortasinda ve sonunda) Arif kardesimiz ayni siiri gur sesiyle gene ve gene okudu.

Ey Turk!
Kaldir Basini ufka bak;
Dev bir gunes doguyor!
Ellerin arka bahcelerinde,
Kucuk oyunlarla oyalanmayi birak!
Bin yillik sevda bu;
Ac kucagini, seni bekliyor!

Turk milletinin sesi oldugumuzu, gecit toreninde Turkmenistan bayragini tasiyan Muhammet'in sozlerinden bir kere daha gormus olduk.
"Ellerimizde bayraklarla, biz bir ok gibi gecerken sagdan ve soldan insanlar bizi alkisliyorlardi"

Yuruyusun sona erdigi park'ta binlerce Turk bayram havasinda idi. Yuzlercesi TurkBirDev masasinin kenarina yerlestirilmis TVdeki videomuzu seyretmek icin durdu. Berna hanimin dedigine gore "videoyu seyredenlerin hemen hemen hepsi" ellerinde TurkBirDev kitap/VCDsi ile ayrildilar.

Gunun bir diger ilgi ceken yani ise basbakanlik tarafindan gorevlendirildigini iddia eden bir kisinin masamiza gelmesi ve aramizda gecen konusma oldu. Ozetle, gorduklerinden cok etkilendigini ve "AB'ye alternetifler arayan" basbakanliga TurkBirDev projesini sunmak istedigini soyluyordu. Heyacanini hic gizlemeye calismadan konusan bu arkadas bir sure sonra yeniden gorusmek dilegi ile cantasina yerlestirdigi kitap/VCD ile masamizdan ayrildi ve kalabaligin icinde kayboldu.

Bunlarin otesinde baska bir seylerde oldu demek icin cok erken. Dogru, yer yerinden sarsilmadi TurkBirDev NY'ta yurudu diye. Yuruyusumuzden bir gun sonra Turk Birligini kurmak icin 7 devlet yetkilileri bir masa etrafina toplanip, muzakerelere de baslamadi...

Osman bey 1299 da Osmanli Imparatorlugunu ilan edince, Sogut de sarsilmamisti. Bizans bile bundan habersizdi buyuk ihtimalle ama ne var ki tohumlar ekilmisti. Dunyanin her kosesinde TurkBirDev olacagimiza inanan arkadaslarimizin basarili calismalari ile oldugu gibi, bu yuruyus ile NY ve civarinda yasayan onbinlerce Turk'un arasina da bu tohum ekilmistir. Yaban ellerde, ellerin arka bahcelerinde kucuk oyunlarla oyalananlar vardi ise ve bunlar baslarini kaldirip ufka baktilarsa, uzakta degil onlerinde dev bir gunesin simgesini gorduler ve o gorenlerin yureginde bir umut dogdu 23 Mayis'ta. Iste bu umutla yola cikan ve cikacak olan Turkler "eskiden yaptik"lari gibi simdi de TurkBirDev olarak yeni bir tarih yazacaklardir. Bunun gercek olacagina hala inanmayanlara sesleniyorum..

Ey Turk!
Kaldir basini ufka bak;
Dev bir gunes doguyor!
Ellerin arka bahcelerinde,
Kucuk oyunlarla oyalanmayi birak.
Bin yillik sevda bu;
Ac kucagini, seni bekliyor!


Ustun BasarilariMizin devami dilegimle,


Sefer Ozdemir
www.turkbirdev.info

--- On Tue, 5/26/09, sıtkı baykal wrote:
From: sıtkı baykal stkbaykal@hotmail.com

Subject: RE: TurkBirDev >> Eskiden yaptık.Şimdi neden olmasın.To:
turkbirdev@yahoogroups.com
Date: Tuesday, May 26, 2009, 3:01 PM

.Osman bey yola çıktığında dedilerki önünde tekfurlar var.Arkasında düşman türk boyları var.Hadi tekfurları yendin, diğer boyları nasıl toplayacaksın. Hadi topladın koskoca Bizans var önünde.İnsanları mızı kırdırma dediler.Ama Osmanbey bu küçük şeylere saplanacak kadar küçük değildi.Çünkü soyuna,boyuna, beyliğine ve milletine güveniyor ve onlardaki gücü biliyordu.Tek yaptığı şey bu gücü ortaya çıkarmaktı.Atını bir gece sürdü marmaraya.Ve dediki denizler ötesinde adalete ve insanlığa susamış nice ülkeler var.Bak orhanım daha uzağa bak.daha uzağa bak.Daha uzağa bak. Osman rüyasında görmüştü dev gibi Çınarı.Torunları gerçekleştirdi bu rüyayı.Şimdi biz neden bu rüyayı görmüyoruz.Belki bu rüyayı görürsek torunlarımız bunu gerçekleştirir. Yeterki inanalım içimizdeki güce.Bizi İsrail mi,rusya mı amerika mı kim durudurabilir. Hiç kimse...Herkes kendi derdine düşmüş.Ben inanıyorum ki bu çınar kurumadı sadece sonbaharda yaprakları döküldü.Ve bahar yakın.biz göremesekte mutlaka çocuklarımız görecek.Türk Birliği mutlaka kurulup tarih sahnesindeki yerini alacak. İnancım bu ve bunun için çalışan herkesi destekliyorum.


Sıtkı BAYKAL
Kahramanmaraş


























































































































































































































































23 ayis 2009 Turk Gununden goruntuler

























































1 yorum:

  1. Iyi Gunler bende bir Turk vatandasiyim ve Fransa'da yasiyorum. Bende en az sizin kadar ozlem cekiyorum TurkBirDev Birligine Lutfen rica ediyorum. TurkBirDev ile ilgili ne varsa bende istiyorum t-shirt, sapka, Bayrak, Akliniza ne gelirse... O benim canim Vatanim... Internet Adresim TurkBirDev@hotmail.fr

    YanıtlaSil