3 Temmuz 2010 Cumartesi


3 Temmuz 2010,
"TürkBirDev olup biz bize sahip çıkmazsak, bizi sahiplenenler çıkacaktır. Ey Türk, gücünün farkına var; Önce hayal et, sonra çalış ve TürkBirDev ol!"

Kardeş kardeşe 1-1

Beşiktaş, Avusturya’daki ilk hazırlık maçında Azerbaycan’ın Neftçi Bakü takımıyla karşılaştı. Siyah-beyazlılar maça Rüştü, Erkan Beşmen, İbrahim Toraman, Zapotocny, İsmail, Uğur, Fink, Ali Kuçik, Tabata, Quaresma, Nobre on biriyle başladı. Abishev’in 22’deki golüyle ilk yarıyı geride kapayan Beşiktaş’ta Quaresma vasat bir görüntü çizdi. İkinci yarıda Sivok, Ferrari, Nihat, Ernst, Hilbert, Delgado, Bobo gibi as oyuncuları sahaya süren Schuster oyunu dengeledi. 82’deki Bobo’nun ortasında genç Erkan Beşmen kafayla maça eşitliği getirdi.
Kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=453264

Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan'a gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Astana'nın kuruluş yıldönümü ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Nazarbayev'in 70. doğum günü kutlamalarına katılmak üzere 4 -6 Temmuz'da Kazakistan'ı ziyaret edecek.

Gül bu vesileyle, Astana'ya gelecek bazı bölge ülkelerinin liderleriyle de görüşecek. Gül'ün söz konusu ziyaretlerinin, stratejik ortak Kazakistan ve bölge ülkeleri ile son dönemde hızla gelişen kardeşlik ve işbirliği ilişkilerinin güçlendirilmesine katkı sağlayacağına inanılıyor.

Stratejik ortaklık antlaşması onayladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Kazakistan arasında stratejik ortaklık antlaşması onayladı. Onaylanan kanun yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "6003 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti ile Kazakistan Cumhuriyeti stratejik ortaklık anlaşmasının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104. maddesinin ikinci fırkasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir." denildi.



Kazakistan'daki 'evlilik şöleninde' 35 çift aynı anda evlendi

Kazakistan'ın başkenti Astana'da, 35 çift düzenlenen törenle aynı anda dünya evine girdi.
Astana günleri çerçevesinde geleneksel olarak her yıl düzenlenen evlenme törenine bu yıl 35 çift katıldı. Evlenme töreni Kazakistan'nın en yüksek bayrağı altında yapıldı. Yeni evlenen çiftlere evlilik cüzdanlarını çocuklar takdim etti. Törende konuşan Kazakistan Kadın Kolları Başkanı Ruashan Sarsembayeva, çiftlere mutluluklar diledi. Sarsambayeva, yirmi yıl sonra yine Astana günlerinde aynı yerde toplanmayı teklif etti.

Tören daha sonra çiftlerin bayrak altında toplanmasıyla devam etti. Burada çiftler mutluluğun ve özgürlüğün sembolü anlamında gökyüzüne beyaz güvercinler uçurdu. İkinci baharlarını yaşayan Burjan ve Ayjan çifti törende dikkat çekti.

Törene çiftlerin yakınları ve Astana sakinleri katıldı. Evlenen çiftlere Astana valiliği hediyeler verdi.

Kaynak: http://www.adanzyehaber.com/




Kırgızistan’ın ilk kadın başkanı oldu

Kırgısiztan’daki anayasa referandumunun ardından Roza Otunbeyeva dün yemin etti ve Orta Asya’nın ilk kadın devlet başkanı olarak göreve geldi.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bişkek’teki törene katılan tek yabancı devlet adamı oldu.Davutoğlu, tören sonrasında konuşurken, “Tören sırasında dışişleri ve savunma bakanları arasında durdum. Sanki Kırgız kabinesinin bir üyesi gibi” diyerek, bu ülkeye yakınlığını vurguladı. Başta Otunbayeva olmak üzere Kırgızistan’ın üst düzey yönetimiyle uzun görüşmeler gerçekleştiren Davutoğlu, bu ülkeye toplam 20 milyon dolar tutarında teknik destek sağlanmasına ilişkin anlaşmalara da imza attı.

Eksen kayması olmadığının kanıtı
Davutoğlu, eksen kayması tartışmalarının gerçeği yansıtmadığını, hükümetin Orta Asya yöneliminin de bunun en güzel ispatı olduğunu söyledi. Davutoğlu, uçakta yaptığı açıklamada da Orta Asya ve Türk Dünyasının dış politika gündemlerinden asla düşmediğini belirterek, kendilerini eleştiren siyasetçilerin bu bölgeye kaç kez gittiklerini sordu.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/15217159.asp?gid=200



Türkiye, Kırgızistan'a 21 milyon dolar hibe etti

BİŞKEK - Türkiye kardeş ülke Kırgızistan'a yardım için 21 milyon değerinde hibe yaptı. Kırgızistan'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kırgızistan Devlet Başkanı Roza Otunbayeva'ın tarafında kabul edilmesinnin ardından Başkan Birinci Yardımcısı Almazbek Atambayev ile bir araya geldi. İkilinin özel görüşmesinin ardından yapılan ortak açıklamada, Türkiye'nin Kırgızistan'a 10 milyon dolar değerinde parasal, 11 milyon dolar değerinde ise Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) aracılığı yürütülecek program çerçevesinde maddi yardımda bulunulacağı aktarıldı.

TÜRKİYE KIRGIZİSTAN'IN GÜNEYİNİ İNŞA EDECEK
Atambayev-Davutoğlu görüşmesinde karşılıklı fikir alışverişi ve iki ülke arasında tarihten bugüne gelen samimi ilişkilerin üst düzeyde bulunulduğu vurgulandı. Atambayev, Kırgızistan'ın zor gününde el uzatan Türkiye'ye minnettar olduğunu belirtti. "Dost kara günde belli olur" ifadesini kullanan Atambayev, "Gerçek ilişkileri yeniden canlandıracağız." şeklinde konuştu. Ülkenin güneyinde yaşanan etnik çatışmanın farklı güçler tarafından ortaya çıkartıldığını anlatan Atambayev, "Kardeşçe Türk Birliği içinde yaşamaya devam edeceğiz." dedi.
Ahmet Davutoğlu konuşmasında Kırgızistan'ın yeni yönetimi ile demokraside ve kalkınma alanında atılımların gerçekleştireceğine inandığını aktardı. Davutoğlu, Türkiye tarafından yapılan hibe çerçevesinde 10 milyon doların parasal olarak aktarılacağını ve diğer kalan kısmının ise (11 milyon dolar) ülkenin güney bölgesinde yaşanan olayda yakılıp yıkılanları yeniden inşaat edilmesi için kullanılacağını aktardı. TİKA aracılığı ile program halinde gerçekleştirilecek programdan yardımın ağırlıklı olarak inşaat malzemesi olarak verileceği kaydedildi.

Davutoğlu Türkiye halkının her zaman kardeş ülkelerinin arakasında olduğunu belirterek, Türk soylarının birlikte yaşamak arzusunun daha da arttırılması gerektiğine vurgu yaptı. Kırgız, Kazak, Özbek ve diğer Türk soylarından dağılan milletlerin kökünün bir olduğunu işaret eden Davutoğlu, tatsız olayların bir daha yaşanılmaması gerektiğini arzu etti.
Görüşmenin ardından ortak açıklama yapan Davutoğlu-Atambayev, yapılacak hibenin en kısa zamanında Kırgızistan'ın Maliye Bakanlığına aktarılacağını, kalan kısmının güney bölgedeki inşaat çalışmalarının ise yapılandırılması için kullanılacağı tekrarlandı. Davutoğlu evsiz kalan vatandaşların yıl sonuna kadar yeni evlerine kavuşacağını belirtti.

Davutoğlu ve Atambayev görüşme sonunda anlaşmaya varılan ortak protokole imza attı. Kırgızistan'ın ekonomik durumunun kötü olduğunu işaret eden Atambayev, önceki yıllarda Türkiye'nin Eksim Bank aracılığı ile verilen 50 milyon dolarlık borcun da silinmesi talebinde bulundu.
Davutoğlu, Kırgız mevkidaşı Ruslan Kazakbayev ile de bir araya gelerek ülkelerin dış politikasındaki ilişkileri ele aldı.
Davutoğlu, temasları çerçevesinden Kırgızistan'da faaliyet gösteren Türk işadamları ile bir araya gelecek. Bişkek'teki resmi temaslarını tamamlayan Davutoğlu geldiği özel uçakla bu akşam yurda dönecek.
Kaynak: http://www.stargundem.com/dunya/1043474-turkiye-kirgizistana-21-milyon-dolar-hibe-etti-haberi.html



-"ÖZBEKİSTAN'IN TUTUMUNU TAKDİR EDİYORUZ"-

Bakan Davutoğlu, Kırgızistan;ın güneyindeki Oş ve Celalabad eyaletlerinde Kırgızlar ile Özbekler arasında henüz tam belirlenemeyen bir sebeple çıkan kavganın 5 günlük çatışmaya dönüşmesine değindi.
Davutoğlu, dost ve kardeş Özbekistan;ın Cumhurbaşkanı İslam Kerimov;un Kırgızistan;nı güneyindeki geriliminin azaltılması doğrultusunda sağduyulu yaklaşımını takdirle karşıladıklarını ifade etti.
Fergana vadisindeki kentlerin iç içe olması ve bölgede barışın ve istikrarın sağlanması konusunda Kırgızistan ile Özbekistan;ın işbirliği içinde olmalarını çok önemsediklerini kaydeden Davutoğlu, başta Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyesi olarak Özbekistan;ın örnek davranışını takdir ettiklerini vurguladı.

-"ORTA ASYA'DA BARIŞ İSTİYORUZ"-
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye;nin Kırgızistan;ın her an yanında olacağını belirtti ve Kırgızistan;ın bu zor günlerini aşacağına, tekrar güvene ve istikrara kavuşacağına olan inancını dile getirdi.
Ahmet Davutoğlu, "Hem Türkiye olarak hem de CİCA Dönem Başkanı olarak Asya'da özellikle Orta Asya'da kardeş devletlerin arasında istikrarın kökleşmesi için her türlü katkıyı sağlayacaklarını" bildirdi.
Davutoğlu, bu çerçevede, AGİT Dönem Başkanı Kazakistan ve CICA (Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı) Dönem Başkanı Türkiye olarak uluslararası platformlarda Kırgızistan;ı desteklemek için ortak karar aldıklarını söyledi.
Kırgızistan'ın yönetimine kabul edilen yeni anayasa çerçevesinde ilan edilen tarihte genel seçimin yapılması ve halkın desteğini alınması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Böylece Kırgızistan hem siyasi hem de ekonomik olarak ayağa kalkacak. Halkın hak ettiği güveni uluslararası toplum nezdinde yeniden kazanacak. Biz gerek Kırgızistan;da iç huzurun sağlanmasında gerek uluslararası desteğin sağlanması hususunda destek vermeye devam edeceğiz'' dedi.
Davutoğlu, Kırgızistan'a Türkiye'deki 72 milyon kardeşlerinin selamını getirdiğini, iyi ve kötü gününde daima Kırgızistan;ın yanında olacağını kaydetti.
Kaynak: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1002523&title=turkiyeden-kirgizistana-21-milyon-dolar-hibe



Gül, Türkmenistan'ı ziyaret edecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un doğum günü dolaysıyla kutlama mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kasım ayında bu ülkeyi ziyaret edeceğini belirtti. Gül, kardeş Türkmenistan'a yapacağı resmi ziyaretinin iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve yeni işbirliği alanlarının belirlenmesi açısından son derece faydalı olacağını kaydetti.

Türk halkı ve şahsı adına Türkmen mevkidaşı Berdimuhamedov'u doğum günü dolaysıyla tebrik eden Gül, Türkmenistan ile olan kardeşlik, dostluk ve işbirliği ilişkilerine büyük önem verdiklerini belirtti. Gül ayrıca, Aşkabat ziyaretinin Türkiye ile Türkmenistan arasındaki işbirliğinin hem iki taraflı hem de bölgesel düzeyde geliştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı devlet medyasında da yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Gül, göreve geldikten sonra iki kez Türkmenistan'ı ziyaret etmişti. Aralık 2007 tarihinde cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkmenistan'a gelen daha sonra Kasım 2008 tarihinde Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı kentine çalışma ziyaretinde bulunmuştu.
Cumhurbaşkanı Gül Türkmen lider Berdimuhamedov'u da iki kez Türkiye'de ağırladı.
(CİHAN)
Kaynak: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1001166&title=gul-turkmenistani-ziyaret-edecek




Ferhat Göçer Ve Serdar Ortaç Türkmenleri Coşturdu


Aşkabat: Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta hayranları karşısına çıkan Ferhat Göçer ve Serdar Ortaç Türkmenleri coşturdu.Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un doğum günü kutlamaları çerçevesinde Polimeks İnşaat Şirketi tarafından Türkmenistan'a getirilen Ferhat Göçer ve Serdar Ortaç, hayranlarıyla buluştu.Türk sanatçılar, ilk önce Ruhiyat Köşkü'nde düzenlenen doğum günü konserinde şarkılarını seslendirdi.Daha sonra Ferhat Göçer, Türkmenistan Sinema ve Kültür Merkezinde hayranların karşısına çıktı.

Konser salonunu dolduran Türkmenler, sanatçıyı alkışlarla karşıladı.Basın mensuplarına açıklamada bulunan Göçer, halkın ilgisinde memnun olduğunu, büyük bir coşku yaşandığını kaydetti. Ferhat Göçer birbirinden güzel şarkılarıyla salondakileri coşturdu.

Milli Kültür Merkezindeki Mukamlar Köşkü'nde sahneye çıkan Serdar Ortaç da hayranları tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.Türkmen hayranlarıyla sıcak diyalog kuran sanatçı şarkılarını zaman zaman hayranlarıyla beraber seslendirdi. Genç kızlar, sanatçı ile fotoğraf çektirdi.Türkmen sanatçılardan Mekan Atayev de Ortaç'a kısa bir süre eşlik etti.
01.07.2010 10:21:32
kaynak: http://www.dikkathaber.com/haber/20100701/ferhat-gocer-ve-serdar-ortac-turkmenleri-costurdu-askabat.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder